The brave girl didn't kill the dragons. She rode them.

pondělí 7. ledna 2008

9. Zápisek: Vánoce, Nový rok a pěknej držkopád

Привет, папа,

teď se toho dělo tolik, že jsem absolutně neměla čas průběžně psát, извините.
Tak se to teď pokusím napravit, dobře?
V tom případě se vrátím ještě na konec listopadu..

V tu dobu se měla konat velká oslava Gianniho narozenin ve vodě, kterou by oslnili svou přítomností Junkies. Ani si pořádně nevybavuju, kvůli čemu to padlo, jen vím, že Lucas s Hugem nebyli k sehnání. Это вероятно, это, верно?
Takže jsme se rozhodli, že uspořádáme něco menšího jen ve čtyřech.

Společně s Finnem jsme s plnýma rukama jídla došli k redakci. Přestože jsem měla klíče, bylo jaksi nemožné odemknout. Koukli jsme na sebe a bylo téměř hmatatelný, jak nás napadlo to samý. Почти.
V tu samou chvíli, co jsem začala klepat kolenem, Finn bez zábran použil hlavu. Ještě mu tam chvilku zůstal červenej flek, ale nevypadalo to, že by mu to vadilo.

Otevřela nám Anet, i když nevypadala zrovna nadšeně, že nás vidí. Asi přehlídla to jídlo, co jsme nesli, jinak by se určitě tvářila nadšeněji. Komu by jídlo nezlepšilo náladu?

A tak jsme si užili oslavu v menším kroužku a troufám si říct, že asi víc, než kdyby nás byla hromada. Nakonec jsme neobdarovali jen my Gianniho, ale i on nás. Díky tomu večeru se mi na zátylku objevilo malinké tetování hennou - drobná křídla se svatozáří. Я ангелик.
Prosinec probíhal pořád ve stejné rutině: Вставать - завтрак - школа - обед - тренировка для НКУ с шоколадом - сон. Jak se ale začaly blížit svátky, panika z NKÚ se ještě zhoršila a já pořádně nevěděla, kam skočit jako první.

A v tom presu ze všeho, se mi jednoho krásného vánočního dne o něco zasekla noha na schodech a já se proletěla. Vždycky jsem si přála umět lítat, ale bohužel si z toho letu ze nic nepamatuju. Nebo.. к счастью?
Jediné, co si vybavuju, je, jak ležím pod schody ve třetím patře a kolem mě se sklání skupinka asi čtyřiceti lidí. Ale je dost možný, že se mi z toho bezvědomí a otřesu mozku ti lidičkové lehce.. namnožili.

Motala se mi hlava, ani jsem pořádně nevěděla, kde jsem, co se vlastně stalo. K tomu všemu jsem myslela, že se znovu uvidím s obědem, a že by to skutečně nebylo vítané setkání.

I hned se mě ujala Alice, která mi pomohla na nohy. Což zapříčinilo ještě větší motovici toho kulatýho, co se stále víc a víc hlásilo o mou pozornost. Podepřela mě s tím, že mi pomůže až do Velké síně. V tu chvíli z druhé strany přiskočil Lucas. 

Tehdy jsem byla ze všeho tak mimo, že jsem nad tím pořádně neuvažovala, ale z následného vyprávění Faye, která byla i tou, co mě viděla se kutálet po schodech dolů, jsem se dozvěděla, že tam celou dobu jen stál, a až v momentě, kdy se mě pokoušela Al dostat na nohy, si uvědomil, že bych potřebovala pomoct. Ach jo. Неужели все мальчики такие глупые?

Nakonec jsem skončila na koleji se Stuím, který se snažil o to, abych neusnula.

Další ráno jsem se vzbudila na zemi a myslím, že bych za to měla být ráda. Z mojí postele se totiž stala oficiálně hrobka.

Bylo tam tolik úžasných věcí, od dokonalýho pečetidla až po ukulele. Ale jak sám vidíš, kdybych ti to měla všechno vyjmenovat, byla bych tu ještě týden.
Ovšem jedna věc stojí speciálně za zmínku. Pamatuješ na toho děsivýho dědu, co máme letos na formule? Tak od něj jsem dostala květináč. Prostě květináč.

Na Novej rok nám všem hráli Junkies.
S Anet jsme nemohly být jinde, než v první řadě, kde jsme všem - zase - ukazovaly naše perfektně synchronizovaný "praní prádla".
Zbytek večera se táhl vcelku poklidně. Skvěle jsem si popovídala s profesorem Blackwoodem, i když mi ho chvilku před půlnocí unesla jedna starší havraspárka. Mohla jsem dostat novoroční pusu na tvář od profesora! .. No, já ji vlastně dodatečně dostala!

PS. V ruštině jsem se vážně hodně zlepšila. A navíc.. na začátku prázdnin poletím na dva týdny do Petrohradu, uvidíš, jak si mě budou plést s místníma!

Tvá Cass




Привет, папа - Ahoj, tati
извините - promiň
Это вероятно, это, верно? - Asi kvůli tomu, co?
Почти - skoro
Я ангелик - jsem andílek
Вставать - vstát
завтрак - snídaně
школа - škola
обед - oběd
тренировка для NKÚ с шоколадом - učení se na NKÚ s čokoládou
сон  - spánek
к счастью - na štěstí
Неужели все мальчики такие глупые? - Jsou všichni kluci tak pitomí?

7 komentářů:

  1. Skvělý zápis a prosím jeden anglicko-ruský slovník zaslat do Zmijozelu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu ♥
      Ale pokud pošlu jeden anglicko-ruský slovník do Zmijozelu, nebude si moct Cassie mumlat ruský nadávky. :D

      Vymazat
    2. Jo, ruskej slovníček, ju xD?

      Vymazat
  2. Takhle mě sfouknout jednou větou. Ts ts ts *vrtí hlavou* xD

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký zápisek, jen jako ruštinář bych poupravila slovíčko Просыпайтесь, to je rozkazovací způsob č. množného. V kontextu to má být ale infinitiv, pokud se nepletu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, je pravda, že ruštinu jsem měla naposled pár let zpátky. 😇😌

      Vymazat